Het verschil tussen een huisarts en medisch specialist

menselijk lichaamVoor een medische behandeling kan je zowel bij een huisarts als een medisch specialist terecht. Vrijwel altijd zal je bij een van deze twee de behandeling ondergaan.

Welke arts dit wordt is afhankelijk van de soort kwaal waar je last van hebt. In de meeste gevallen begint de behandeling bij een huisarts. Dit is namelijk een arts die als taak heeft om diagnoses te stellen.

Omdat meestal symptomen van een ziekte of andere kwaal langzaam komen opzetten, is de huisartsenpraktijk de eerste plek die mensen bezoeken als zij op zoek zijn naar een oplossing voor het gezondheidsprobleem.

De huisarts kan dan uiteindelijk doorverwijzen naar een medisch specialist om een behandeling voort te zetten. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee artsen?

Eerst een huisarts bezoeken

Wanneer je de eerste symptomen van een medische kwaal ondervindt dan wil je hier natuurlijk advies over inwinnen van een medisch specialist. Omdat je echter vaak zelf niet goed kunt inschatten op welk vlak deze specialist actief moet zijn, wordt aangeraden om eerst een huisarts te bezoeken.

Dit is namelijk ook een medisch specialist, maar een die heel breed onderlegd is en hierdoor goed diagnoses kan stellen. Een huisarts kan bepalen waar je nu eigenlijk precies last van hebt en welk deel van het menselijk lichaam de klachten veroorzaakt.

In de meeste gevallen kan de huisarts ook een behandeling starten door bijvoorbeeld medicijnen voor te schrijven. Heeft de huisarts niet genoeg verstand van een aandoening dan wordt je doorverwezen naar een andere medisch specialist.

Behandeling bij medisch specialist

Voor specifieke aandoeningen kan een huisarts meestal niet goed genoeg van dienst zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld geen operaties verrichten of een langdurige ziektebehandeling voor hun rekening nemen.

De huisarts zal de patient in dat geval doorverwijzen naar een medisch specialist in het ziekenhuis. Je kan ook alleen maar een afspraak bij deze specialist krijgen als je een doorverwijzing van de huisarts hebt. Een medisch specialist weet alles over een bepaald onderwerp. Zijn of haar kennis hierover is zeer uitgebreid en de behandelingen die zij kunnen verschaffen is dan ook veel breder.

Bezoek ook de huisarts Rotterdam Zuidplein eens:

Gezondheidscentrum Zuidplein
Strevelsweg 700
3083 AS Rotterdam

Categories: Uncategorized