Mensen met posttraumatische dystrofie klachten

pijn crps

pijn crpsMisschien heb je wel eens gehoord van de aandoening posttraumatische dystrofie, maar misschien ook niet. Het is namelijk een aandoening die slecht begrepen wordt. Een andere benaming ervoor is ook wel CRPS, wat staat voor Complex Regionaal Pijn Syndroom. En zoals die naam al doet vermoeden, komt er veel pijn bij kijken als je hier last van hebt. De aandoening ontstaat vaak bij een kneuzing aan de voet of hand. Het aparte van de posttraumatische dystrofie is dat bij een lichte kneuzing vaak ernstige vormen van CRPS ontstaan en bij grote kneuzingen vaak juist minder ernstige vormen van komen. Heel apart eigenlijk.

Heftige pijnklachten bij CRPS

Mensen die last hebben van CRPS krijgen vaak te maken met zeer heftige pijnklachten. Jaarlijks krijgen zo’n 5000 mensen te maken met deze complicatie. Door de aandoening kunnen functies van je ledematen en weefsel worden aangetast. Als de pijnklachten niet goed worden behandeld kan de patient dus erge last hebben van pijnklachten. Zo erg zelfs dat er voor die persoon een isolement op sociaal en maatschappelijk vlak kan ontstaan. Het lijkt dus in eerste instantie misschien wat onschuldig, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben voor iemand zijn of haar leven. Meer over posttraumatische dystrofie lees je op: http://www.vrijvanpijn.nl/posttraumatische-dystrofie/

Hulp zoeken buiten de reguliere wegen

Posttraumatische dystrofie wordt zoals gezegd nog steeds niet helemaal goed begrepen. Het is voor mensen die ermee te maken krijgen dan ook vaak ook heel lastig om een oplossing voor de pijn te vinden. Vaak zoeken mensen dan ook hun heil in de alternatieve oplossingen bijvoorbeeld bij Vrij van Pijn uit Leiden die zich specialiseert in het verminderen van pijn bij mensen.

 

Categories: lichamelijk-tips