Cosmetische of esthetische chirurgie

Misschien heeft u wel eens over plastische chirurgie gehoord. Het zijn ingrepen die door een plastisch chirurg worden uitgevoerd om het uiterlijk aan te passen. Het wordt ook wel cosmetische of esthetische chirurgie genoemd.

lipstickEr zijn vele ingrepen beschikbaar. Enkele bekende zijn toch wel de borstvergroting en verwijderen van vet (liposuctie). Er zijn ook nog vele andere ingrepen die uitgevoerd kunnen worden.

Een redelijk nieuwe techniek binnen de cosmetische chirurgie is lipofilling. Hierbij wordt vet van een bepaalde plek op het lichaam weggehaald en op een andere plek terug geplaatst. Plekken waar het bijvoorbeeld weggehaald wordt zijn de buik etc. En plekken waar het terug in het lichaam wordt geplaatst zijn bijvoorbeeld de billen, borsten of het gelaat. De techniek is populair omdat het uiteraard om lichaamseigen vet gaat. Dit wordt dus lipofilling genoemd. Er is dus veel interesse in.

Goed advies inwinnen

goed adviseren

Laat u wel altijd goed adviseren.

Als u een dergelijke ingreep overweegt, is het altijd zaak om goed advies te krijgen. Veel klinieken bieden dit in de vorm van een consult aan. Er wordt een afspraak gemaakt en vervolgens wordt er naar de wensen geluisterd. Deze worden vertaald naar mogelijkheden en er wordt gekeken naar uw lichaam en gekeken of wat u wenst ook daadwerkelijk mogelijk is.

Een andere ingreep die bijvoorbeeld bij pas bevallen moeders wordt toegepast is borstlifting, een techniek waarbij de borst niet vergroot wordt maar wordt gelift. Zo kunnen hangende borsten in vorm veranderd worden.

Het is belangrijk om niet te makkelijk over cosmetische chirurgie te denken. Het blijft toch een operatie waar bepaalde risico’s aan zitten. De chirurg kan u daar uiteraard meer over vertellen. Daarnaast is het aanpassen van het uiterlijk natuurlijk ook iets om niet te licht over na te denken.