Concentratie problemen met ADD / ADHD

Concentratie is een probleem wat veel mensen met de aandoening ADD hebben. Vaak kan iemand die dit heeft zich niet goed focussen op 1 taak. Er zijn vaak veel impulsen van buitenaf. Men heeft het dan ook wel eens over een zogenaamde ‘kortsluiting’ in het brein. Voor buitenstaanders is het vaak lastig om te begrijpen wat er nu precies gaande is voor iemand. Soms is er dan ook wat onbegrip voor de aandoening.

omega 3Als iemand bijvoorbeeld in een druk winkelcentrum loopt komen er veel prikkels binnen. Dit kan ervoor zorgen dat iemand heel chagrijnig wordt ook wat kortaf reageert. Voor mensen die hier geen last van hebben is dit vaak moeilijk te begrijpen, ze hebben geen idee hoe die gene zich voelt. Het is voor iemand met ADHD dan ook vaak een goed idee om dit aan vrienden en kennissen uit te leggen. Als het zich dan voordoet, hebben ze een idee van wat er aan de hand is. Met adhd medicatie is er vaak goed mee te leven.

Natuurlijk is een optie om de situaties waarbij veel prikkels zijn te vermijden. Veel mensen proberen dit dan ook, maar helaas is het niet altijd mogelijk. Soms zal je de stad in moeten of naar andere plekken waar veel mensen samenkomen. Een leven waarin veel structuur is aangebracht is overigens een goed idee voor iemand met ADHD. Niet te laat gaan slapen en vroeg weer uit de veren kunnen zeker helpen bij dit alles. Voor de aandoening zijn diverse medicaties beschikbaar. Ook is er een middel dat LTO3 heet, het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten. De combinatie van omega-3 vetzuren en l-theanine hebben een gunstige uitwerking op het brein van iemand met de aandoening.

Het middel kan in Nederland online besteld worden en wordt als een voedingssupplement verkocht. In Nederland is er 1 importeur waar je het middel direct kunt bestellen. Het is overigens in Canada ontwikkeld. Met een dosis van 1 – 3 per dag hebben veel mensen positieve effecten behaald. Op de website is het mogelijk om ervaringen te lezen van mensen. Het lijkt er overigens op dat het even duurt voordat effecten zichtbaar worden.